Τυροκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ‎για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυροκούλουρα

700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ηλιέλαιο
400 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
1 σφηνάκι νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 φακ. Ξηρή μαγιά
600-700 γρ. Φέτα
Βιταμ
Σουσάμι
1 κροκο Αυγου και 1 κ.σ. νερό για το τελος

Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ηλιέλαιο, το νερό, το γάλα, την μαγιά, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε... Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι... ζυμώνουμε ελαφρά ( Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή ), την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.... παίρνουμε την ζύμη μας την χωρίζουμε σε μπαλακια ( προσπαθουμε να ειναι ιδια) και τοποθετούμε πάνω τους λιγο βιταμ με τα δάχτυλα μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το φυλλο απλώνοντας παράλληλα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.... πασπαλίζουμε με φέτα και διπλωνουμε, ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι... χτυπάμε τον κρόκο με το νερό, αλείφουμε τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με σουσαμι... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα...
Βγαίνουν περίπου 12 κουλούρια.