Τυροκούλουρα



ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ 

Υλικά

  • 700 - 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 400 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 σφηνάκι νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακ. ξηρή μαγιά
  • 600 - 700 γρ. φέτα
  • Βιτάμ
  • σουσάμι
  • 1 κρόκου αυγού και 1 κ.σ. νερό για το τέλος

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ηλιέλαιο, το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά (η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή ), την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια (προσπαθούμε να είναι ίδια) και τοποθετούμε πάνω τους λίγο Βιτάμ με τα δάχτυλα μας.
  5. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο απλώνοντας παράλληλα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.
  6. Πασπαλίζουμε με φέτα και διπλώνουμε.
  7. Ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
  8. Χτυπάμε τον κρόκο με το νερό, αλείφουμε τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου μισή ώρα.
  10. Βγαίνουν περίπου 12 κουλούρια.


Credits:

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou