
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 1 πακέτο κανέλονια
Για τη γέμιση
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ. τοματάκια κονσέρβα
- 1 κ.τ. σουπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 3 - 4 κ.τ. σουπας φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 20' περίπου.
- Αφήνετε το μείγμα του κιμά να κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
- Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄.
- Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από του κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζετε τα κανελόνια με κίτρινα τυριά και ψήνετε για 40' μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget