Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και τυρί

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 3 - 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  2. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. 
  3. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. 
  4. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 20' περίπου.
  5. Αφήνετε το μείγμα του κιμά να κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
  6. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄. 
  7. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. 
  8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  9. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από του κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  10. Πασπαλίζετε τα κανελόνια με κίτρινα τυριά και ψήνετε για 40' μέχρι να ροδίσουν.



Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!