Κολοκυθόπιτα με φέτα



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Κολοκυθόπιτα με φέτα

1 κιλό κολοκυθάκι (σε λεπτες φετες)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε λεπτες φετες)
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
400 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
1 Αυγό
Άλλα υλικά
1 χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον άνηθο, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας το καθένα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.
Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.
Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.