
Τηγανόψωμα τα λέει η γιαγιά μου!
1 φακελακι ξερη μαγια
250 γρ νερο χλιαρο
50 γρ γαλα χλιαρο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 ½ κ.γ. αλατι
2 κ σουπας ελαιολαδο
Έπειτα προσθετουμε το αλατι και το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!
Αφηνουμς 30 λεπτα να φουσκωσει η ζυμη!
Κοβουμε σε 6 μπαλακια,
Ανοιγουμε σ ενα πιατο με τα δαχτυλα μας το ζυμαρακι,γεμιζουμε με οτι θελουμε( εγω γεμισα με φετα), κλεινουμε και τηγανιζουμε σε καυτο λαδι!
Υλικά (για 6 μεγάλα)
500 γρ αλευρι γοχ1 φακελακι ξερη μαγια
250 γρ νερο χλιαρο
50 γρ γαλα χλιαρο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 ½ κ.γ. αλατι
2 κ σουπας ελαιολαδο
Εκτέλεση
Διαλυουμε τη μαγια στο νερο και το γαλα ,επειτα ριχνουμε τη ζαχαρη ,το ελαιολαδο ,λιγο αλευρι και ανακατευουμε!!Έπειτα προσθετουμε το αλατι και το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!
Αφηνουμς 30 λεπτα να φουσκωσει η ζυμη!
Κοβουμε σε 6 μπαλακια,
Ανοιγουμε σ ενα πιατο με τα δαχτυλα μας το ζυμαρακι,γεμιζουμε με οτι θελουμε( εγω γεμισα με φετα), κλεινουμε και τηγανιζουμε σε καυτο λαδι!
Δημιουργός συνταγής: Stella Emmanouil