Γιαουρτίνη της μαμάς



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γιαουρτίνη της μαμάς

Επιμένουμε στην παράδοση μας με καμάρι!!!!

Συνταγή
6 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρμ
1 κεσεδάκι βούτυρο( μισό φυτίνη μισό καλό βούτυρο)
1 κεσεδάκι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα στο μούλτι
2 και 1/2 κεσεδάκια κοφτά σιμιγδάλι ψιλό
4 βανίλιες
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
250 γρμ ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή ώρα με το μίξερ χειρός κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα το γιαούρτι τις βανίλιες το σιμιγδάλι με την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος τα αμύγδαλα.
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω κάτω σε 30 Νο ταψί !
Χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φουρό εμένα μου πήρε τρία τέταρτα στην μισή ώρα το κοιτάτε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας!!

Σιρόπι
4 φλυτζάνες ζάχαρη ,3 1/2 νερό μια φλούδα λεμονιού για 7 λεπτά από το σημείο βρασμού
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το γλυκό μόλις βγει και σιροπιάζουμε!!
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι!!!