Σερβίρετε παγωμένο και μοσχοβολάει !!!
Υλικά
- 1,5 λίτρο λευκό κρασί
- 750 γρ. ζάχαρη
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- Χυμός και φλούδες από 5 μανταρίνια, μόνο φλούδες όχι το εσωτερικό τους
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 καρφακια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη, να λιώσει ελάχιστα όχι να βράσει.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε ένα βράδυ και την επόμενη πετάμε τις φλούδες και σουρώνουμε πολύ καλά 2 με 3 φορές σε σουρωτήρι με ύφασμα (όχι με τούλι ούτε με απλό σουρωτήρι γιατί αν περάσουν ίνες από το φρούτο το λικέρ θα μουχλιάσει).