Λικέρ μανταρίνι


Σερβίρετε παγωμένο και μοσχοβολάει !!!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο λευκό κρασί
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός και φλούδες από 5 μανταρίνια, μόνο φλούδες όχι το εσωτερικό τους
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 καρφακια γαρύφαλλο


Εκτέλεση 

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη, να λιώσει ελάχιστα όχι να βράσει.
  2. Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε ένα βράδυ και την επόμενη πετάμε τις φλούδες και σουρώνουμε πολύ καλά 2 με 3 φορές σε σουρωτήρι με ύφασμα (όχι με τούλι ούτε με απλό σουρωτήρι γιατί αν περάσουν ίνες από το φρούτο το λικέρ θα μουχλιάσει).


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!