Μια συνταγή για ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Οι Γεύσεις της Ελένης
120 gr άχνη ζάχαρη
25 gr γάλα
1 αυγό μεσαιο
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. κακαο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ κοφτό
2 βανίλιες
προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε.
800 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
250 γρ. Λευκή κουβερτούρα
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα... Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την garni... Μόλις σφίξει προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν...
Υλικά
Για την ζύμη
250 gr Βιταμ με βούτυρο (το αφήνουμε 5 λεπτά έξω πριν το χρησιμοποιήσουμε )120 gr άχνη ζάχαρη
25 gr γάλα
1 αυγό μεσαιο
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. κακαο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ κοφτό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη.προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και βάζουμε το γάντζο.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν...
Η ζύμη θα είναι μαλακή για να τη βγάλουμε πιο εύκολα απο τον κάδο ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας!
Η ζύμη θα είναι μαλακή για να τη βγάλουμε πιο εύκολα απο τον κάδο ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας!
Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα...
Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, Ανοίγουµε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε σε κυκλακια...
Τα Παίρνουμε και τα τυλίγουμε γύρω από κυλίνδρους ειδικούς για ψήσιμο..ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 170° για 12 λεπτά περιπου.
Για την γέμιση
4 φακ. Garni βανίλια800 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
250 γρ. Λευκή κουβερτούρα
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα... Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την garni... Μόλις σφίξει προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν...
Μόλις κρυώσουν τα πουρακια μας τα γεμίζουμε με την Μους με ένα κορνε και τα βάζουμε στο ψυγειο...
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 50 πουράκια.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 50 πουράκια.