Ελιοτυρόψωμο



Μια συνταγή της κυρίας Olga Sv για ΕΛΙΟΤΥΡΟΨΩΜΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Ελιοτυρόψωμο

Υλικά:
100 ml χλιαρό νερό
200 ml γάλα
200 γρ γιαουρτάκι
800 γρ αλεύρι απλό
(Εγώ έβαλα 600 γρ απλό+ 200 σκληρου σίτου)
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 κ/σ ζάχαρη
1 κ/σ αλάτι
1 κρόκο για επαλειψη
Λίγο θυμάρι, λίγο παπαρουνοσπορο

Γέμιση: 
ελιές ψιλοκομμένα, 
150 γρ τυρί φέτα, 
λιαστες ντομάτες

Λίγο βουτυρο για επαλειψη

Εκτέλεση:
Ανακατεύω την μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη αφήνω ένα 10 λεπτο και προσθέτω τα υπόλοιπα και το θυμάριμε τελευταία το αλεύρι αφήνω να ανέβει το ζυμάρι μου και όταν γίνει αυτό ανοίγω σε χοντρό φυλλο αλείφω με του βουτυρο πασπαλιζω παπαρουνοσπορο, και τα υπόλοιπα υλικά της γεμισης
Τυλίγω σε ρολό το κάνω στεφάνι και κόβω με το μαχαίρι φέτες όχι μέχρι το κέντρο και τις γυρίζω ελαφρά, αλείφω με τον κρόκο και πασπακιζω λίγο παπαρουνοσπορο
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις μέχρι να ροδισει.