Ελιοτυρόψωμο

Υλικά

100 ml χλιαρό νερό
200 ml γάλα
200 γρ γιαουρτάκι
800 γρ αλεύρι απλό
(Εγώ έβαλα 600 γρ απλό+ 200 σκληρου σίτου)
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 κ/σ ζάχαρη
1 κ/σ αλάτι
1 κρόκο για επαλειψη
Λίγο θυμάρι, λίγο παπαρουνοσπορο

Γέμιση

ελιές ψιλοκομμένα, 
150 γρ τυρί φέτα, 
λιαστες ντομάτες
Λίγο βουτυρο για επαλειψη

Εκτέλεση

Ανακατεύω την μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη αφήνω ένα 10λεπτο και προσθέτω τα υπόλοιπα και το θυμάρι με τελευταία το αλεύρι αφήνω να ανέβει το ζυμάρι μου και όταν γίνει αυτό ανοίγω σε χοντρό φύλλο αλείφω με του βούτυρο πασπαλίζω παπαρουνόσπορο, και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
Τυλίγω σε ρολό το κάνω στεφάνι και κόβω με το μαχαίρι φέτες όχι μέχρι το κέντρο και τις γυρίζω ελαφρά, αλείφω με τον κρόκο και πασπαλίζω λίγο παπαρουνόσπορο
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Olga Sv