Κριτσίνια καρότου



Μια συνταγή της κυρίας Alexia Sakoula για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριτσίνια καρότου

σούπερ υγιεινά!!!

ΥΛΙΚΑ
100 ml ελαιόλαδο,
50 ml νερό κρύο,
1 κουτ σούπας ξύδι,
2 τεμάχια (170 γρ) καρότα τριμμένα,
250 γρ αλεύρι σκληρό,
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά,
1/4 αλάτι
1/5 κουτ. γλυκού μπέικιν πουντερ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά λάδι , το νερό και το ξύδι.
Σε ένα άλλο ανακατεύω τα στερεά υλικά εκτός από τα καρότα.
Ρίχνω το μισό μείγμα από τα στερεά στα υγρά υλικά και προσθέτω τα καρότα.
Ύστερα προσθέτω και το υπόλοιπο μείγμα από το αλεύρι.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Την ζυμώνω σαν λουκάνικο και τη βάζω στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.
Βγάζω και ανοίγω με τον πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο και κόβω με ένα μαχαίρι σε μπαστούνια και μετά πάλι στη μέση.
Δίνω με τα δάχτυλα σχήμα κύλινδρο και ψήνω στους 180 για 35 με 40 λεπτά να σκληρύνουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα!