Ρεβανί



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβανί

Ένα από τα πιο απλά και νόστιμα σιροπιαστά που γίνεται γρήγορα και στοιχίζει ελάχιστα...

Χτυπάμε σε μια λεκάνη 5 αυγά +1 κούπα τσ. ζάχαρη. Προσθέτουμε 1 γιαούρτι 2/3 κούπας τσαγιού. σπορέλαιο λίγο κονιάκ 2 βανίλιες και ξύσμα πορτοκάλι.
Στο τέλος προσθέτουμε τα στεριά υλικά
1 κούπα τσαγιού. αλεύρι
2 κούπες σιμιγδάλι . χοντρό
Μισή κούπα καρύδα(αν δε θέλετε βάλτε ίση ποσότητα. αλεύρι)
1 μπέικιν.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 45 λεπτά και όταν το βγάλουμε ρίχνουμε χλιαρό το σιρόπι
Αφήνουμε να πιεί καλά το σιρόπι... αργεί λίγο... και να φουσκώσει.Πασπαλίζουμε με καρύδα.

ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2κ.σ.χυμό λεμόνι
1 φλούδα λεμονιού

Βράζουμε λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.. περίπου 10 λεπτά...
Ταψί νο 30....