Βασιλόπιτα κέικ με καρύδια και γλάσο σοκολάτας



Μια συνταγή για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας


Βασιλόπιτα κέικ με καρύδια και γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή για θεϊκή βασιλόπιτα με σοκολατένιο γλάσο για τους λάτρεις της σοκολάτας!!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κονιάκ
150 γρ. καρύδια τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
Για το γλάσο σοκολάτας
180γρ. σοκολάτα
80γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, μετά τα κανελογαρίφαλα, αλάτι, βανίλιες, ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά. Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 30 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού και το απλώνουμε ομοιόμορφα.