Σιροπιαστό γλυκάκι με ινδοκάρυδο



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ από την ομάδα στο από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σιροπιαστό γλυκάκι με ινδοκάρυδο

Ελατε να φτιαξουμε ενα πανευκολο και νοστιμο παραδοσιακο γλυκάκι με ινδοκάρυδο !!!

Υλικά
Για μεγαλο ταψι νο 38..( μπορειτε σε μικροτερο ταψι με τη μιση δοση)
Βαζουμε σε ένα μπολ τα στερεα υλικα:
2 κουπες του νες καφε σιμιγδαλι χοντρο
1 1/2 κουπα αλευρι φαριν απ.
4 βανιλιες
1 κουπα καρυδα
1 μπεικιν
Ξυσμα πορτοκαλι.

Σε άλλα μπολ χτυπαμε 10 αυγα με μια κουπα ζαχαρη και λιγο κονιακ. (2 λεπτα)
Ριχνουμε 600 γρ γιαουρτι και κουπα σπορελαιο μισο κ. γλ. σοδα και ανακατευουμε.
Ριχνουμε και τα στερεα υλικα και ανακατευουμε παλι 2 λεπτα.
10 λεπτα ειναι η ολη διαδικασια.
Δεν χρειαζονται πολυ χτυπημα τα υλικα.
Ριχνουμε σε βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε 45 λεπτα σε καλα προθερμασμενο φουρνο, 200 β. περιπου 45. 50. Λεπτα.
Θελει καλο ψησιμο για να σιροπιαστει σωστα.

Σιροπι
4 ποτηρια ζαχαρη
4 ποτηρια νερο
2 κ. Σ. Χυμο λεμονι και μια φλουδα.
Βραζουμε 5 λεπτα.
Το σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι αμεσως μολις βγει απο το φουρνο.
Το κεικ φουσκωνει καλα περιπου 2 ωρες μετα το σιροπιασμα..
Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΉ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΥΛΙΚΑ .