Κορνεδάκια

Από τα ποιο εύκολα, υπέροχα σπέσιαλ Κορνεδάκια που θα έχετε φτιάξει!

Υλικά για τα κορνέ

1 πακέτο σφολιάτα,
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
1 αυγό.

Εκτέλεση

Κόβουμε από το αλουμινόχαρτο το μέσα κυλινδρικό του σε κομμάτια και βάζουμε στο καθένα γύρω γύρω αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα την οποία βουτυρώνουμε καλά.
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους ενός εκατοστού και τις τυλίγουμε στο καθένα.
Όταν τις τυλίξουμε της πατάμε καλά να κολλήσουν τις αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σιρόπι

Βράζουμε 1 και μισό ποτήρι νερό με 1 και μισό ποτήρι ζάχαρη.

Σιρόπιασμα

Τα σιροπιάζομαι κρύα κορνεδάκια προς ζεστό σιρόπι.

Κρέμα

2 ποτήρια νερού γάλα,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια

Εκτέλεση κρέμα

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο και την βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την τακτικά.
Γεμίζουμε τα κορνέ και τοποθετούμε στο καθένα σαντιγί.
Εάν θέλουμε βάζουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς η κερασάκι!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou