Χριστουγεννιάτικα μπισκότα samples



Μια συνταγή για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ SAMPLES από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα samples

Υλικά
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ βούτυρο Lurpak ή Βιτάμ
150 γρ ζάχαρη
1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τα samples πρέπει να είναι όλα τα υλικά τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να ενωθεί και να αφρατέψει, προσθέτοντας το αυγό και το ξύσμα. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύετε με τα χέρια. Όσο λιγότερες κινήσεις κάνετε για να ενσωματωθεί το αλεύρι στην ζύμη τόσο πιο αφράτα θα είναι τα μπισκότα. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για καμιά ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια ανοίξτε μικρές ποσότητες φύλλου επάνω σε αλεύρι. Κόβετε τα μπισκότα με κουπ πατ ή με ποτήρι μικρό. Τα μισά με κάποιο σχέδιο στη μέση τους. Μεταφέρετε στο ταψί προσεκτικά και ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Η ζύμη αυτή δεν έχει ελαστικότητα, δουλεύεται λίγη λίγη. Εάν θέλετε βάζετε μαρμελάδα στο κέντρο ή τα βουτάτε στην σοκολάτα ή κάνετε τα κλασικά γεμιστά με μαρμελάδα και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.