Παστιτσάδα



ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ


Υλικά
1,2 κιλό κοτόπουλο(σε μεριδες)
150 γρ. κρασί κόκκινο
1κουτ. γλ.κανέλα
1/2 κτγ γαρίφαλο τριμμένο
6 κόκκους μπαχάρι
1/2 κτγ μοσχοκάρυδο
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
2 φύλλα δάφνης
500 γρ.μακαρονια Νο 3

Για το σερβίρισμα
πιπέρι
γραβιέρα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη.
Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικα ..και το κοτόπουλο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 1/2ώρα.
Λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο βάζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια σερβίρουμε σε τρεις στρώσεις βάζοντας ενδιάμεσα, πιπέρι και γραβιέρα. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα, και σερβίρουμε.


Credits:
Nancy Michalakou