Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σοκολατοψωμάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σοκολατοψωμάκια

ΟΜΟΡΦΟ ΓΛΥΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ.ζαχαρη,
500 γρ αλευρι φαριναπ,
200 ml γαλα φρεσκο,
100 ml σπορελαιο,
100 γρ ζαχαρη,
1 αυγο,
1 βανιλια,
και κομματακια παγωμενα στον καταψυκτη σοκολατας!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατευουμε στο μπολ αλευρι-μαγια και τις 2 κ.ζαχαρη!!!
Σε αλλο μπολ ανακατευουμε το ζεστο γαλα-σπορελαιο,αυγο-βανιλια, και την υπολοιπη ζαχαρη!
Ριχνουμε σιγα-σιγα χουφτα χουφτα το μιγμα αλευριου και ζυμωνουμε σε αφρατη.ζυμη να μην κολλαει!!!
Την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια(40 γρ το κομματι)!
Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και σε καθε μπαλιτσα βαζουμε ενα κομματακι σοκολατα και τις κλεινουμε και στην συνεχεια τις βαζουμε στην λαδοκολα συναρμολογωντας το δεντρακι!
Το σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Τελος το αλοιφουμε με γαλα φρεσκο ριχνουμε χρωματιστη τρουφα και ψηνουμε στους 180 βαθ.προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα φυσικα τον φουρνο!