Μους μακεδονικού χαλβά



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Καραγεωργίου για ΜΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΧΑΛΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μους μακεδονικού χαλβά

Υλικα:
Φυτική σαντιγί
250γρ χαλβά Μακεδονικό
1/2 φλιτζανακι καφέ γαλλικό
1/2 φλιτζανακι λικέρ (Εγώ έβαλα μανταρίνι)
2 κ.σ. ταχίνι με μέλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτελεση:
Χτυπάμε το χαλβά με τον καφέ και το λικέρ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Σε ενα μπωλ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το ταχινι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατεψει .
Τέλος ριχνουμε το μείγμα του χαλβά στη σαντιγί και το χτυπάμε καλά. Διατηρείται στο ψυγείο.
Για την διακόσμηση λιώνουμε κουβερτούρα και κάνουμε διαφορά σχεδια (προαιρετικό ). Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε κανέλλα, τρούφα ή ξηρούς καρπους.