
ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ
Ένα πανεύκολο γλυκό, έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2,5 κούπες νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
- 1 φάκελος κρέμα στιγμής βανίλια
- Γάλα (όσο αναγράφει η συσκευασία του φακέλου)
Για το γαρνίρισμα
- Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, σταφύλια, μύρτιλα)
- Ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα)
- Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το χωρίζουμε σε μικρές μερίδες.
- Φτιάχνουμε μικρές φωλιές και τις τοποθετούμε σε μια βάση για μάφιν.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε καλά τις φωλίτσες κανταΐφι.
- Τις ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές.
- Όσο ψήνονται οι φωλίτσες, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις οι φωλίτσες βγουν από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστές, τις σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε τις φωλίτσες να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.
- Αφού κρυώσουν οι φωλίτσες, τις γεμίζουμε με την κρέμα βανίλιας.
- Στολίζουμε την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
- Για επιπλέον άρωμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη κανέλα.
Απολαμβάνουμε το γλυκό μας δροσερό από το ψυγείο!