Φωλίτσες γεμιστές με Κρέμα στιγμής Βανίλια

Τραγανές φωλίτσες κανταΐφι με κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα

ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ


Ένα πανεύκολο γλυκό, έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο!


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

Για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2,5 κούπες νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Για την κρέμα
  • 1 φάκελος κρέμα στιγμής βανίλια
  • Γάλα (όσο αναγράφει η συσκευασία του φακέλου)

Για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, σταφύλια, μύρτιλα)
  • Ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα)
  • Κανέλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. 
  2. Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το χωρίζουμε σε μικρές μερίδες. 
  3. Φτιάχνουμε μικρές φωλιές και τις τοποθετούμε σε μια βάση για μάφιν.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε καλά τις φωλίτσες κανταΐφι. 
  5. Τις ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές.
  6. Όσο ψήνονται οι φωλίτσες, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. 
  7. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. 
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Μόλις οι φωλίτσες βγουν από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστές, τις σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. 
  10. Αφήνουμε τις φωλίτσες να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και να κρυώσουν.
  11. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.
  12. Αφού κρυώσουν οι φωλίτσες, τις γεμίζουμε με την κρέμα βανίλιας. 
  13. Στολίζουμε την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. 
  14. Για επιπλέον άρωμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη κανέλα.

Απολαμβάνουμε το γλυκό μας δροσερό από το ψυγείο!


Δημιουργός συνταγής: Theni Sotiropoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget