Κασεροκουλούρες


Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κασεροκουλούρες

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! ΑΠΟ ΤΑ.ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!!

Υλικά
2 αυγά,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 ποτήρι νερού γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
αλεύρι όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα χλιαρό σε μπολ, ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά και το αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερού αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Προσθέτουμε 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί Ρεγκάτο και ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε τριμμένο κασέρι, τυλίγουμε μια φορά και στις άκρες κόβουμε το υπόλοιπο της ζύμης σε πολλές χαρακιές, ρολάρουμε, το στριφογυρίζουμε και το τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.