Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εύκολη και γρήγορη πιτούλα!


Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 250 γρ φέτα
  • 50 γρ κεφαλοτύρι
  • Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
  • Πιπέρι
  • λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  4. Ρίχνουμε τη μισή φέτα, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ βάζουμε λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με 2 - 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνουμε τον χυλό από επάνω.
  6. Σκορπίζουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 40 - 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!