Ζυμαρόπιτα Ηπείρου



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

Εύκολη και γρήγορη πιτούλα!

1 κούπα γάλα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φλ λάδι
250 γρ φέτα
50 γρ κεφαλοτύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Πιπέρι λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί

Χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτω το λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύω να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνω την μισή φέτα, το κεφαλοτύρι και ανακατεύω.
Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ βάζω λίγο λάδι, πασπαλίζω με 2 - 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνω τον χυλό από επάνω.
Σκορπίζω λίγο ακόμα σιμιγδάλι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 40 - 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.