
ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΑΚΙ
Τώρα που είμαστε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας το ψωμάκι της οικογένειας.
Η συνταγή είναι πανεύκολη! Κρατήστε την!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ταψί Νο 38.
Σε μια λεκανη βαζουμε 1 κιλο αλευρι σκληρο και 700 γρ. μαλακο.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ταψί Νο 38.
Σε μια λεκανη βαζουμε 1 κιλο αλευρι σκληρο και 700 γρ. μαλακο.
Προσθετουμε 1 φακελακι μαγιά 1μιση κουταλια ζαχαρη και 1 αλατι.
Προσθετουμε χλιαρο νερο και ανακατευουμε 2 λεπτά.
Προσθετουμε χλιαρο νερο και ανακατευουμε 2 λεπτά.
Θελουμε μαλακή ζυμη που να κολλάει λιγο στο χερι.
Δεν ζυμωνουμε.
Δεν ζυμωνουμε.
Σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε 1 ωρα περιπου.
Ριχνουμε λιγο λαδι στον πάγκο, ζυμωνουμε λιγο και αφηνουμε 10 λεπτά...
Το βαζουμε παλι στον παγκο και το χωριζουμε σε 8 μερη.
Ριχνουμε λιγο λαδι στον πάγκο, ζυμωνουμε λιγο και αφηνουμε 10 λεπτά...
Το βαζουμε παλι στον παγκο και το χωριζουμε σε 8 μερη.
Στρογγυλευουμε, τα τοποθετουμε στο λαδωμενο ταψακι και αφηνουμε να φουσκωσουν.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Στη διαρκεια του ψησίματος ψεκαζουμε 3 - 4 φορες με νερακι.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου