Ζυγουράκι με σπαγγέτι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΖΥΓΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζυγουράκι με σπαγγέτι

Απερίγραπτη νοστιμιά!!

Το φαγητό μας σήμερα προέκυψε από ανακύκλωση...
Αφού χθες είχαμε ζυγούρι σουπίτσα και περίσσεψε κρεατάκι και ζουμάκι φυσικά.
Έτσι σήμερα το γυρίσαμε κοκκινιστό με σπαγγέτι...
Και για εξοικονόμηση χρόνου το φαγάκι μας έγινε σε βαθύ τηγάνι - κατσαρόλα.
Μπορεί αντίστοιχα να γίνει και στη γάστρα, στο φούρνο.

Υλικά
1 κιλό περίπου ζυγούρι σε μερίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κούπα γεμάτη σπιτική σάλτσα ντομάτας
Το ζωμό που έβρασε το ζυγούρι περίπου 1,5 λίτρο
Αλάτι πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 10

Εκτέλεση
Είχα βράσει το ζυγούρι με 1 μεγάλο κρεμμύδι καρότα και σέλινο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι - κατσαρόλα ψιλοκόβω 1 μέτριο κρεμμύδι και προσθέτω μία σκελίδα σκόρδο.
Σοτάρω με ελάχιστο λαδάκι, προσθέτω τα μπαχαρικά και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω την ντομάτα.
Βάζω τα κομμάτια κρέατος που περίσσεψαν μέσα στη σάλτσα και προσθέτω το ζωμό.
Αλατοπιπερώνω όσο χρειάζεται και αφήνω να βράσει το κρεατάκι για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Αφαιρώ το κρέας και τα μπαχαρικά από τη σάλτσα και προσθέτω το σπαγγέτι το οποίο σπάω στη μέση.
Ανακατεύω να μην κολλήσουν .
Βράζω για περίπου 6 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά αφού το φαγάκι μας έχει ακόμα ζουμάκι.
Αφήνω να τραβήξουν τα μακαρόνια το ζωμό και σερβίρω με μπόλικο τυράκι.