
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ 25 γρ. νωπή μαγιά, 200 ml. χλιαρό γάλα και 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Το ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι γ.ο.χ. και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Μετά ρίχνουμε 120 ml. ηλιέλαιο, 2 ασπράδια αυγών, τα ανακατεύουμε καλά και μετά 500 γρ. αλεύρι και ένα κ.γ. αλάτι.
- Τα ζυμώνουμε, αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί και μετά πλάθουμε τα ψωμάκι, το κάθε ψωμάκι είναι 85γρ.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, μετά τα αλείφουμε με τον κρόκο χτυπημένο με μια κ.σ. νεράκι, τρίβουμε και το κασέρι από πάνω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 - 25 λεπτά.
- Μέσα στο φούρνο βάζουμε και ένα μπολ με νερό (στο πάτο του φούρνου για να έχει αρκετή υγρασία).
- Εγώ έχω κάνει μιάμιση δόση και έκανα και λίγες τηγανίτες με τυρί.

Δημιουργός συνταγής: Marina Markou