Ψωμάκια με κασέρι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Ψωμάκια με κασέρι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ 25 γρ. νωπή μαγιά, 200 ml. χλιαρό γάλα και 2 κ.σ. ζάχαρη.
Το ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι γ.ο.χ. και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Μετά ρίχνουμε 120 ml. ηλιέλαιο, 2 ασπράδια αυγών, τα ανακατεύουμε καλά και μετά 500 γρ. αλεύρι και ένα κ.γ. αλάτι.
Τα ζυμώνουμε, αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί και μετά πλάθουμε τα ψωμάκι, το κάθε ψωμάκι είναι 85γρ.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, μετά τα αλείφουμε με τον κρόκο χτυπημένο με μια κ.σ. νεράκι,  τρίβουμε και το κασέρι από πάνω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 - 25 λεπτά.
Μέσα στο φούρνο βάζουμε και ένα μπολ με νερό (στο πάτο του φούρνου για να έχει αρκετή υγρασία).
Εγώ έχω κάνει μιάμιση δόση και έκανα και λίγες τηγανίτες με τυρί.