Κεφτέδες στο φούρνο με πιπεριές και μελιτζάνα

Ταψί με κεφτέδες φούρνου πάνω σε φέτες μελιτζάνας και πιπεριές, με σάλτσα ντομάτας

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ


Ζουμεροί κεφτέδες με λαχανικά στον φούρνο, σε στρώσεις με μελιτζάνα, πιπεριά και φρέσκια ντομάτα. Απλό, καθημερινό φαγητό με άρωμα σπιτιού.


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο) 
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
  • 1 μικρή πατάτα, τριμμένη 
  • 1 καρότο, τριμμένο 
  • 1 αυγό 
  • 6 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης 
  • Μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι 

Για το ταψί:

  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες 
  • 2-3 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες ή ανάμεικτες), κομμένες σε λωρίδες ή φέτες 
  • 2 ντομάτες, τριμμένες 
  • Ελαιόλαδο 
  • Λίγο νερό 


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το καρότο, το αυγό, τις νιφάδες βρώμης, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να "δέσει". Αν είναι πολύ σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ή ελαιόλαδο. 
  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο λάδι, μόνο για να ροδίσουν εξωτερικά. Δεν χρειάζεται να ψηθούν πλήρως, θα ολοκληρώσουν το ψήσιμό τους στον φούρνο. 
  4. Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις πιπεριές σε ταψί με λαδόκολλα ή απευθείας στο ταψί αν το έχουμε λαδώσει ελαφρά. 
  5. Ψήνουμε στους 200°C για 10-15 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο. 
  6. Βγάζουμε το ταψί, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια πάνω από τα λαχανικά. 
  7. Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό — ίσα να υπάρχει υγρό στον πάτο του ταψιού. 
  8. Ψήνουμε στους 180-190°C, στις αντιστάσεις ή στον αέρα, για περίπου 35-45 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και να έχουν δέσει οι γεύσεις. 

Πρόταση από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και φέτες πατάτας ή κολοκυθάκι στη βάση του ταψιού για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.


Η Συνταγή είναι της Ασημινα Σταθης Κατρανης