Μπιφτέκια κοτόπουλου

Κοτομπιφτέκια

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Απλά υπέροχα!


Υλικά

  • 700 γρ κιμά από μπούτι κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη στο μούλτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, 
  • 1 κούπα σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά, 
  • 1 κουταλιά της σούπας σπασμένο κόλιανδρο, 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 
  • 1 κόφτη κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 
  • αλάτι, 
  • πιπέρι, 
  • ρίγανη, 
  • λάδι, 
  • (Εγω έβαλα και 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης )
  • Προαιρετικά 1 κύβο κνορ κοτόπουλο, τριμμένο στον τρίφτη (εγώ βάζω)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσοχή να μην καούν αλλά να μαραθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά του κοτόπουλου, προσθέτουμε το τυρί, τη φρυγανιά, την ντομάτα, την μουστάρδα και όλα τα μυρωδικά.
  4. Τέλος βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό που είχαμε τσιγαρίσει ώστε να γίνουν πολτός και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  6. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

ΚοτομπιφτέκιαΚοτομπιφτέκιαΚοτομπιφτέκια

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou (συνταγή), Ειρήνη Σταματέλλη (εκτέλεση), ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget