Ζαμπονοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνας Τζαννάτου για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ εκτελεσμένη από την κυρία Μαιρη Καπνιση από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ζαμπονοτυρόπιτα

Μια πιτα που φτιάχνω πολύ συχνά είναι η ζουμερή ζαμπονοτυροπιτα με μπεσαμελ και μπισκοτενιο φύλλο!!!! Άλλη γεύση που λιώνει στο στόμα. Η συνταγή είναι απλή φτιάχνουμε μια ζύμη για τάρτα και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ: 
Στο περιπου 500 γρ αλευρι,  300 γρ βουτυρο, αλατι, λιγη ζαχαρη, πιπερι, 1 κουταλακι μπέικιν.
Τα ανακατευουμε τριφτα. Όταν ομογενοποιηθουν προσθέτουμε 1 αυγο και ελάχιστο νερό ώστε να έχουμε μια μάλλον μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμελ και αφήνουμε να κρυώσει.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ. 
Περίπου 300γρ γάλα φρέσκο η αραιωμένο εβαπορέ, αλάτι, μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές σούπας κοφτές Κόρν φλαουρ και 1 αυγο. 
Ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πηξει ελαφρά. Αν σφίξει πολύ ρίχνουμε λίγο νερό αν βγει πιο ελαφρια δεν μας πειραζει θα δέσει με τα τυριά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Τρίβουμε διαφορά γλυκά τυριά και κόβουμε ζαμπόν η γαλοπούλα σε μικρα κοματακια. Προσθέτουμε στην μπεσαμελ και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας απλώνουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα. Στρώνουμε το 1ο σε βουτηρωμενο πυρεξ, απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και κλείνουμε με το 2ο φύλλο. Απλώνουμε λίγο αυγο με γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της φωτο. Τρωγεται καλύτερα χλιαρή και κρύα.