Καλτσόνε



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΚΑΛΤΣΟΝΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καλτσόνε

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
2.5 - 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Πάριζα. γαλοπούλα, μπέικον η ότι αλλαντικό θέλετε
Τυρί Γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά.
Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Μετά προσθέτω το λάδι, το αλάτι και τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να διπλασιαστεί.
Μετά χωρίζω τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια. 
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το ένα μπαλάκι, βάζω σάλτσα ντομάτας, τυρί τριμμένο, τα αλλαντικά μου και κλείνω σε μισοφέγγαρο. 
Κλείνω καλά γύρω - γύρω και τα βάζω σε λαδόκολλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.