Ρύζι κινέζικο



Μια συνταγή της κυρίας Παναγιωτας Γερουλη για ΡΥΖΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Ρύζι κινέζικο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρύζι 2 1/2 κούπες του τσαγιού μακρύκοκο, αμερικάνικο.
Το βράζετε από το βράδυ με οδηγίες στο σακουλάκι και το αφήνετε να στραγγίξει σκεπασμένο με ένα πιάτο στο σουρωτήρι.
Το πρωί κάνετε με 2 αυγά μια ομελέτα και τη κόβετε μικρά κομμάτια.
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές λεπτές λωρίδες.
2 κρεμμύδια λωρίδες ψιλοκομμένα.
Καρότα όσα θέλετε ψιλοκομμένα.
Μπέικον όσο θέλετε ψιλοκομμένο.
Σε γουόκ, όποιος δεν έχει μεγάλο τηγάνι βαθύ...τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μετά τις πιπεριές και το μπέικον και το καρότο.
Αφού έχουν μαλακώσει ρίχνετε το ρύζι και αρχίζετε να ανακατεύετε.
Μόλις έχει γίνει ομοιόμορφο ρίχνετε τα κομμάτια ομελέτα και ΚΑΡΥ όσο θέλετε.
Ανακατεύετε.
Όταν θα ρίξετε το ρύζι έχετε σβήσει το μάτι της κουζίνας.
Τώρα όποιος θέλει βάζει ότι χρώμα πιπεριές του αρέσει.
Επίσης γίνετε με κοτόπουλο βρασμένο αντί μπέικον και νηστίσιμο με γαρίδες.
Είναι υπέροχο για τραπέζι και σε φόρμα.