
ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ½ κουτ. της σουπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. της σουπας μαργαρίνη
- 1 κουτ. της σουπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 κουτ. της σουπας αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- ½ κουτ. της γλυκου μουστάρδα σκόνη
- 4 κουτ. της σουπας σένταρ (τριμμένο)
- 4 κουτ. της σουπας γραβιέρα (τριμμένη)
- 4 κουτ. της σουπας παρμεζάνα (τριμμένη)
- 10-12 ντοματίνια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
- Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το τσένταρ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κοτόπουλο να πάρουν μία βράση.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεία ρυζιού ή σαλάτας.
ΠΗΓΗ: tasosgiatsis
