Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα τυριών και ντοματίνια



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

600 γρ. στήθος κοτόπουλου
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουτ. της σουπας μουστάρδα απαλή
2 κουτ. της σουπας μαργαρίνη
1 κουτ. της σουπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. της σουπας αλεύρι
1 φλ. γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
½ κουτ. της γλυκου μουστάρδα σκόνη
4 κουτ. της σουπας σένταρ (τριμμένο)
4 κουτ. της σουπας γραβιέρα (τριμμένη)
4 κουτ. της σουπας παρμεζάνα (τριμμένη)
10-12 ντοματίνια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το τσένταρ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κοτόπουλο να πάρουν μία βράση.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεία ρυζιού ή σαλάτας.