
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ
Υλικά για 15 τεμάχια περίπου
180 γρ. βούτυρο
150 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
330 γρ. Φαρίνα
¼ κ.γ. αλάτι
180 γρ. βούτυρο
150 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
330 γρ. Φαρίνα
¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
Εγώ έβαλα Κρητική μυζήθρα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο με φέτα η ότι άλλο μας αρέσει.
1 αβγό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το ζυμάρι:
Για το ζυμάρι:
Χτυπαμε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι μαζί με το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 3mm περίπου.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι μαζί με το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 3mm περίπου.
Κόβουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια και γεμίζουμε.
Κλείνουμε με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Xrisa Xir
