Κοχύλια γεμιστά με κιμά, τυριά και κρέμα γάλακτος



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοχύλια γεμιστά με κιμά, τυριά και κρέμα γάλακτος

Υλικά
2 πακέτα κοχύλια μεγάλα( 2 Χ 250 γρ)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Αλάτι πιπέρι πάπρικα
2 μπαχάρια
Λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
Λίγη ζαχαρίτσα
1κ.σ Πελτέ ντομάτας
2 κρέμες γάλακτος
100 γρ. τυρί τριμμένο που λιώνει (γκούντα ρεγκάτο)

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω τον κιμά.
Σε λίγο λάδι βάζω τον κιμά και τον πιέζω με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζω το τσιγάρισμα.
Προσθέτω και την πιπεριά και αφού μαραθεί ρίχνω τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το κρασί. 
Αφήνω να εξατμιστεί, προσθέτω τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τα μπαχάρια, την κανέλα, λίγο νερό και αφήνω 30 ώρα περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του.
Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Βράζω τα κοχύλια 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους.
Τα κρυώνω αμέσως με κρύο νερό. 
Σε ένα πυρεξάκι βάζω λίγο λάδι, βάζω τα κοχύλια που τα έχω γεμίσει με τον κιμά, ρίχνω τις κρέμες γάλακτος και το τριμμένο τυράκι και ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσουν τα υλικά.