Πιροσκί με πατάτα



Μια συνταγή της κυρίας Filio Filio για ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πιροσκί με πατάτα

Για τη ζύμη 
2 κούπες μεγάλες χλιαρό νερό, 
2 φακελάκια μαγιά, 
λίγη ζάχαρη, 
αλάτι 
3 - 4 κ.σ. λάδι
Αλεύρι όσο πάρει

Άφησα την ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να φουσκώσει και την χώρισα σε 30 τεμάχια. 
Άνοιξα το καθένα λίγο με τα χέρια και έβαλα από 1 κ.σ. καλά γεμάτη γέμιση. 
Έκλεισα με τα δάχτυλα. 
Τα τηγάνισα σε κατσαρόλα βαθιά με μπόλικο ηλιέλαιο. 
Δεν τράβηξαν καθόλου λάδι. 

Για τη γέμιση
Έβρασα 4 - 5 πατάτες, τις έλιωσα, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ξηρό δυόσμο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο.