Το "φτωχό" νηστίσιμο κέικ αλλά με πλούσια γεύση



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΤΟ "ΦΤΩΧΟ" ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Το "φτωχό" νηστίσιμο κέικ αλλά με πλούσια γεύση

Ένα γλυκό χωρίς ιδιαίτερη εμφάνιση, αλλά με πλούσια γεύση!
Τα αρώματα του πορτοκαλιού, των ξηρών καρπών, των μπαχαρικών και του κονιάκ του δίνουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!
Γίνεται εύκολα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας (αν δεν έχουμε κάτι, το αφαιρούμε) και δεν χρειάζεται μίξερ.

Σε μια λεκάνη βάζουμε
1 ποτήρι νερού, λάδι
1 ποτήρι νερού, χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού, νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μαχλέπι
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα τσ. καρύδια
μισή κούπα τσ. σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά και ρίχνουμε 1 πακέτο φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του).
Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς περίπου, για 45 λεπτά.
Ταψί Νο38.