
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Μια πλούσια και χορταστική μακαρονάδα που συνδυάζει τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου, ζουμερά λουκάνικα Φρανκφούρτης και κρεμώδη σάλτσα με τυριά. Ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, που θα αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια!
Υλικά:
- 500 γρ. πένες
- 2 κρέμες γάλακτος (400 ml συνολικά)
- 1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
- 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Μισό φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό κουταλάκι κάρυ
- Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια.
Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περίπου 5-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος στο τηγάνι και προσθέτουμε τη τριμμένη γκούντα.
Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος στο τηγάνι και προσθέτουμε τη τριμμένη γκούντα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ και πάπρικα, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ και πάπρικα, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou
Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou