Σταφιδόψωμα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σταφιδόψωμα

650 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κ γ αλάτι
1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 φλ. ξανθές σταφίδες
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
120 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. νερό διαλυμένο με 2 κ.σ. μέλι
 
Σε ένα μπολ βάζω το νερό με 1 κ.γ. ζάχαρη και το αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και ρίχνω τη ζάχαρη, τις σταφίδες τα κανελογαρύφαλλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τέλος τη μαγιά.
Ζυμώνω να έχω μια απαλή ζύμη.
Αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει μια ώρα.
Μετά χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι, το κάνω κορδόνι και το φτιάχνω σαλιγκάρι.
Τα βάζω σε λαδόκολλα, τα αφήνω ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν, τα αλείφω με το νερό, με το μέλι και ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 - 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.