Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο τραβηχτό



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΒΗΧΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο τραβηχτό

Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2.5 φλ αλεύρι
1κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2κ.σ ηλιέλαιο
1/2 φλ ηλιέλαιο για τα φύλλα

Σε ένα λεκανάκι βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και το ανακατεύω να γίνει σαν τρίμματα.
Μετά ρίχνω το νερό σιγά - σιγά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Το μαζεύω σε μια μπάλα και το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ.
Το αλείφω και από επάνω με λίγο λάδι. 
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Μετά το χωρίζω σε πέντε μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι, το αλείφω με το λάδι και το ανοίγω σαν μικρό πιατάκι. 
Έτσι κάνω και τα πέντε μπαλάκια .
Να έχουν αλειφθεί όλα καλά με το λάδι.
Τα σκεπάζω πάλι με μεμβράνη και αφήνω στην άκρη μια ώρα.
Ετοιμάζω τη γέμιση.
 
Για τη γέμιση
2 πράσα - 4 κρεμμυδάκια φρέσκα - 1 ματσάκι άνηθο - 1 κιλό σπανάκι.
Τα τσιγαρίζω με λίγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους.
Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω 250 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι.
Στρώνω ένα τραπεζομάντηλο και εκεί παίρνω το ένα πιτάκι και σιγά - σιγά το τραβάω με τα χέρια να ανοίξει.
Βάζω γέμιση και το κάνω ρολό. 
Τα βάζω γύρω - γύρω σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις ανάλογα το φούρνο.