Κοτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΟΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα

Το φύλλο είναι συνταγή της χρυσοχέρας και φίλης Palmyra Aristou και την ευχαριστώ πολύ.
Πολύ ωραίο και αφράτο.

Για το φύλλο
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι

Για την γέμιση
1 στήθος κοτόπουλο
2 μπούτι κοτόπουλο
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
10 μανιτάρια άσπρα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
Αλάτι - πιπέρι 
λάδι

Σε ένα μπολ διαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνω να φουσκώσει.

Για την γέμιση
Βάζω το κοτόπουλο να βράσει και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Σε φαρδύ τηγάνι βάζω λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. 
Προσθέτω τις πιπεριές σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φέτες και αφήνω μερικά λεπτά να μαραθούν.
Τέλος προσθέτω το κοτόπουλο που το έχω ξεψαχνίσει και κόψει σε κομμάτια.
Ανακατεύω καλά, προσθέτω αλάτι - πιπέρι και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί και να μείνει με το λάδι του. 
Όταν κρυώσει λίγο προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω καλά.
Σε λαδωμένο ταψί ανοίγω ένα φύλλο κάτω, βάζω την γέμιση και ξανά ένα φύλλο επάνω. 
Χτυπάω ένα αυγό με λίγο γάλα, αλείφω την πίτα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.