Καρυδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρυδόπιτα

Για μένα το ωραιότερο γλυκό είναι μια ζουμερή, μυρωδάτη, αφράτη καρυδόπιτα!
Είναι απόλαυση το απόγευμα ένα κομμάτι από το γλυκό αυτό δίπλα στο τζάκι με μια κούπα ζεστή σοκολάτα!!
Φτιάξτε τη.... είναι απλή συνταγή και πετυχημένη...

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 αυγα χωρισμένα κροκους και ασπράδια.
Χτυπαμε πολυ καλα τα ασπραδια σε μαρεγκα ριχνοντας μια πρεζα αλατι και 10 κουταλιες ζαχαρη.
Στη συνεχεια ριχνουμε και τους κροκους.
Χτυμαμε 2 λεπτα ακομη και σταματαμε το μιξερ.
Συνεχιζουμε ριχνοντας το μιγμα που εχουμε ετοιμασει απο πριν σε ενα μπωλ:

10 κουταλιες σουπας καρυδι τριμμένο
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 μπέικιν
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο

Ανακατευουμε με προσοχή, ριχνουμε και 3 κ.σ. κονιακ και βαζουμε σε λαδωμενο ταψακι 36 εκ.
Ψηνουμε για 40 λεπτά, στους 200 βαθμούς περιπου, σε φούρνο με αντιστάσεις χωρις να ανοιξουμε καθολου το φουρνο!
Οταν βγει από το φούρνο αφηνουμε 5 λεπτα και σιροπιαζουμε με χλιαρο σιροπι.

ΣΙΡΟΠΙ
2μιση ποτηρια νερο
2μιση ποτηρια ζαχαρη
Λιγο χυμο λεμονι
Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 2 κ.σ. μελι.