Φλογέρες με σιμιγδαλόκρεμα, κίτρινα τυριά και μπέικον

Φλογέρες με τυρί και μπέικον

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ


Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο
  • μαύρο και άσπρο σουσάμι

Για τη γέμιση
  • 180 ml ζεστό γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα + ρεγκάτο), τριμμένα
  • 150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε μια κρέμα με το γάλα και το σιμιγδάλι.
  2. Μόλις πήξει προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, τα τυριά, το μπέικον ή το ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  3. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  4. Παίρνουμε ένα - ένα φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο.
  5. Κλείνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα, πιέζουμε να πάει ομοιόμορφα η γέμιση και τυλίγουμε ρολάροντας ώστε να φτιάξουμε ρολάκια.
  6. Τα τηγανίζουμε ή τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε από πάνω και τα πασπαλίζουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.