
Σήμερα κάναμε μια υπέροχη, μυρωδάτη κρέμα λεμονιού για τάρτες, τούρτες, ταρτάκια και πολλές άλλες χρήσεις. Ακόμη και σαν μαρμελάδα μπορούμε να την καταναλώσουμε.

Για τα ταρτάκια
Κρατάει μέχρι και 2 μήνες σε βάζο στο ψυγείο.
Κρέμα λεμονιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, 3 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη, 1 βανίλια, το ξύσμα από 2 λεμόνια και 200 γρ. χυμό λεμονιού.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 100 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.

Και αξιοποιήσαμε την λεμονόκρεμα φτιάχνοντας ταρτάκια!
Για τα ταρτάκια
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα μισό πακέτο Βιτάμ ή βούτυρο, 1 αυγό, λίγο αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 βανίλια και 300 γρ. Φαρινάπ.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί (δε θέλει πολύ ώρα) και βάζουμε για 2 ώρες τη ζύμη στο ψυγείο.
Μετά ανοίγουμε χοντρό φύλλο, κόβουμε με ποτήρι στρογγυλά κομμάτια και τα βάζουμε σε φορμάκια.
Από πάνω γαρνίρουμε με αμύγδαλο και άχνη.

Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου