Κρέμα λεμονιού και ταρτάκια λεμονιού



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέμα λεμονιού και ταρτάκια λεμονιού

Σήμερα κάναμε μια υπέροχη, μυρωδάτη κρέμα λεμονιού για τάρτες, τούρτες, ταρτάκια και πολλές άλλες χρήσεις. Ακόμη και σαν μαρμελάδα μπορούμε να την καταναλώσουμε. 
Κρατάει μέχρι και 2 μήνες σε βάζο στο ψυγείο.

Κρέμα λεμονιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, 3 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη, 1 βανίλια, το ξύσμα από 2 λεμόνια και 200 γρ. χυμό λεμονιού.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 100 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.


Και αξιοποιήσαμε την λεμονόκρεμα φτιάχνοντας ταρτάκια!

Για τα ταρτάκια 
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα μισό πακέτο Βιτάμ ή βούτυρο, 1 αυγό, λίγο αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 βανίλια και 300 γρ. Φαρινάπ.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί (δε θέλει πολύ ώρα) και βάζουμε για 2 ώρες τη ζύμη στο ψυγείο. 
Μετά ανοίγουμε χοντρό φύλλο, κόβουμε με ποτήρι στρογγυλά κομμάτια και τα βάζουμε σε φορμάκια.
Από πάνω γαρνίρουμε με αμύγδαλο και άχνη.