Cookies με γέμιση Μερέντα



Μια συνταγή της κυρίας Μαίρη Σαβέλου για COOKIES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Cookies με γέμιση Μερέντα

Μέσα σε μια βδομάδα τα έφτιαξα 2 φορές. Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν!

ΥΛΙΚΑ για 20 τεμ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
2 βανίλιες
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τρούφα
20 κουτ. του γλυκού Μερέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού Μερέντα επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά. τουλάχιστον για δυο ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος προσθέτετε και την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρό μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.!! μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι εντάξει.
Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπάλα παγωμένη Μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η Μερέντα .
Ψήνετε μόνο 12 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο. 
Στην αρχή είναι μαλακά!!! τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν.