Σταφιδόψωμα



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafilidou για ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ εκτελεσμένη από την κυρία Litsa Mouta στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σταφιδόψωμα

Έπρεπε να βάλω πιο πολλές σταφίδες ενώ τα έχω κάνει πολλές φορές και είναι το κάτι άλλο !
Διπλή δόση έκανα.

Υλικά
400 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 ml. γάλα
σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το μισό αλεύρι 200 γραμ., τη μαγιά, το ολόκληρο αυγό και ένα ασπράδι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο.
Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό λίγο - λίγο μέσα στο αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα και προσθέτοντας τα υπόλοιπα 200 γραμ αλεύρι .
Αν μας κολλάει η ζύμη ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι, όχι πολύ να μην σκληρύνει η ζύμη μας, ίσα να ξεκολλήσει από τα χέρια και να γίνει μαλακή και αφράτη.
Αφήνουμε να φουσκώσει, πατάμε τη ζύμη μας, ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 180 - 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα γυαλίζουμε με βούτυρο μόλις τα βγάλουμε.