
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
Έπρεπε να βάλω πιο πολλές σταφίδες ενώ τα έχω κάνει πολλές φορές και είναι το κάτι άλλο !
Διπλή δόση έκανα.
Διπλή δόση έκανα.
Υλικά
- 400 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 ml. γάλα
- σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το μισό αλεύρι 200 γραμ., τη μαγιά, το ολόκληρο αυγό και ένα ασπράδι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο.
- Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό λίγο - λίγο μέσα στο αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα και προσθέτοντας τα υπόλοιπα 200 γραμ αλεύρι .
- Αν μας κολλάει η ζύμη ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι, όχι πολύ να μην σκληρύνει η ζύμη μας, ίσα να ξεκολλήσει από τα χέρια και να γίνει μαλακή και αφράτη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει, πατάμε τη ζύμη μας, ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
- Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 180 - 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τα γυαλίζουμε με βούτυρο μόλις τα βγάλουμε.

Δημιουργός συνταγής: Litsa Mouta, συνταγή Eva Triantafilidou
