Σαρμαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σαρμαδάκια

ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 60 Αμπελόφυλλα!!!

ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα ,
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα,
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
άνηθο,
μαϊντανό
δυόσμο όσο θέλουμε,
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,
3 λεμόνια το χυμό τους,
αλάτι,
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ζεματάμε τα φρέσκα αμπελόφυλλα 1 λεπτό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε 3 λεπτά, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό ζεστό και το σιγοβράζουμε.
Στη συνέχεια το σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και το ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε φύλλο και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα που στο πάτο βάζουμε φύλλα.
Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, νερό να σκεπαστούν, ένα βαρύ σκεύος (πιάτο) και τα σιγοβράζουμε τουλάχιστον 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.