Κέικ μήλου



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κέικ μήλου

4 αυγά.
500 γρ. αλεύρι (φουσκώνει μόνο του)
1 πορτοκάλι (το χυμό του)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μαργαρίνη σοφτ
1 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 - 3 βανίλιες.
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)

Γέμιση:
4 με 5 μήλα τριμμένα στον ρεντέ
μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
1 κουτ. της σούπας κανέλα.
1 βανίλια.
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)

Χτυπάμε 4 αυγά και ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, την μαργαρίνη, τις 2 βανίλιες, μια κοφτή κουταλιά μπέικιν ή σόδα μαγειρικής και ένα σακουλάκι αλεύρι.
Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε βάλτε όλο το σακουλάκι του μπέικιν πάουντερ.
Όλη η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 5 λεπτά.
Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι και όχι φόρμα.
Βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε σχεδόν όλο το μείγμα μέσα.
Κρατάμε λίγο για το τέλος.
Ήρθε η ώρα να τρίψουμε τα μήλα.
4 με 5 μήλα είναι αρκετά.
Στο «χοντρό» του ρεντέ τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 1 με 2 βανίλιες.
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στη συνεχεία στρώνουμε το υλικά στο ταψάκι και από πάνω βάζουμε ότι μείγμα είχαμε κρατήσει.
Στην ουσία το πασαλείβουμε ώστε να σκεπαστούν τα τριμμένα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά με τον φούρνο κλειστό.