
ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Υλικά
- 4 αυγά.
- 500 γρ. αλεύρι (φουσκώνει μόνο του)
- 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μαργαρίνη σοφτ
- 1 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- 2 - 3 βανίλιες.
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
Γέμιση:
- 4 με 5 μήλα τριμμένα στον ρεντέ
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα.
- 1 βανίλια.
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε 4 αυγά και ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, την μαργαρίνη, τις 2 βανίλιες, μια κοφτή κουταλιά μπέικιν ή σόδα μαγειρικής και ένα σακουλάκι αλεύρι.
- Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε βάλτε όλο το σακουλάκι του μπέικιν πάουντερ.
- Όλη η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 5 λεπτά.
- Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι και όχι φόρμα.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε σχεδόν όλο το μείγμα μέσα.
- Κρατάμε λίγο για το τέλος.
- Ήρθε η ώρα να τρίψουμε τα μήλα.
- 4 με 5 μήλα είναι αρκετά.
- Στο «χοντρό» του ρεντέ τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 1 με 2 βανίλιες.
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Στη συνεχεία στρώνουμε το υλικά στο ταψάκι και από πάνω βάζουμε ότι μείγμα είχαμε κρατήσει.
- Στην ουσία το πασαλείβουμε ώστε να σκεπαστούν τα τριμμένα μήλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά με τον φούρνο κλειστό.
