Πατατόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πατατόπιτα με σπιτικό φύλλο

Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μαύρου πιπεριού
150 γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό, 
λίγο δυόσμο 
πιπέρι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη ζύμη
600 γραμμάρια αλεύρι για πίτες (6 φλιτζάνια)
1 κ.γ. αλάτι, 
4 κ.σ ελαιόλαδο, 
2 κ.σ ξύδι
χλιαρό νερό όσα πάρει, περίπου 2 φλιτζάνια
 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και προσθέστε χλιαρό νερό. 
Κάνουμε μια συμπαγή ζύμη που να είναι μαλακή.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μικρές μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μία σαν για πίτσα.
Βάζουμε σε μια πετσέτα, αλείφουμε με λάδι και τις αφήνουμε για λίγο.
Βράζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώνουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο τραπέζι (που το έχουμε στρώσει με ένα τραπεζομάντιλο). 
Στη συνέχεια προσεκτικά τεντώνουμε (εγώ το πετάω και λίγο στον αέρα) το φύλλο όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν έχει σημασία αν σπάσει κανείς δεν θα το δει.
Τοποθετούμε τη γέμιση, ραντίζουμε με λίγο λάδι και τυλίγουμε σε ρολό. 
Τοποθετούμε σε κύκλο, πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα, στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.