Γαριδομακαρονάδα



Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαριδομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες.
Τις καθάρισα και κράτησα τα κεφάλια τους.
Τα έβαλα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν με μια ντομάτα, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, λίγο σέλινο και ένα κύβο λαχανικών (για 10 λεπτά)΄
Σούρωσα και κράτησα το ζωμό
Σε ένα τηγάνι ψιλόκοψα ένα ξερό κρεμμύδι, μία ντομάτα ώριμη, 2 σκελίδες σκόρδο, τα άφησα λίγο να σοταριστούν με λίγο βούτυρο, πρόσθεσα και λίγο ζωμό που είχα κρατήσει για να γίνει ποιο νόστιμη η σαλτσούλα.
Έβαλα μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες για ένα λεπτό και έσβησα με λίγο ούζο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο.
Έβρασα στο ζωμό που είχα κρατήσει τα λιγκουίνι για 7 με 8 λεπτά.
Τα πρόσθεσα μέσα στο τηγάνι και ανακάτεψα καλά.
Σέρβιρα με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο βασιλικό.