Μπιφτέκια ψαριού



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια ψαριού

Φαγητό οικονομικό, πολύ γευστικό, ούτε που καταλαβαίνεις ότι είναι ψάρι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
600 γρ. φιλέτα γλώσσας, φρέσκα η καταψυγμένα, τα βάζουμε να βράσουν 5 λεπτά.
Μετά τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
Με ένα πιρούνι κάνουμε τα φιλέτα κομμάτια μικρά. 
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, 1 καρότο τριμμένο και 1 κουταλάκι τζίντζερ φρέσκο τριμμένο. 
Τα αφήνουμε να κρυώνουν και μετά το βάζουμε σε μπολ με το ψάρι.
Προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, 5 φέτες ψωμί του τοστ βρεγμένες και στυμμένες, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Τα ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε μπιφτέκια όχι πολύ μικρά. 
Τα τηγανίζουμε αρχικά σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρουν χρώμα και από τους δύο πλευρές.
Έπειτα βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, στους 180,° βαθμούς σε φούρνο με αντιστάσεις ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Σερβίρουμε με ότι θέλουμε. Εγώ έφτιαξα πουρές γλυκό πατάτα.