
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ
Φαγητό οικονομικό, πολύ γευστικό, ούτε που καταλαβαίνεις ότι είναι ψάρι!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 600 γρ. φιλέτα γλώσσας, φρέσκα η καταψυγμένα, τα βάζουμε να βράσουν 5 λεπτά.
- Μετά τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε τα φιλέτα κομμάτια μικρά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, 1 καρότο τριμμένο και 1 κουταλάκι τζίντζερ φρέσκο τριμμένο.
- Τα αφήνουμε να κρυώνουν και μετά το βάζουμε σε μπολ με το ψάρι.
- Προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, 5 φέτες ψωμί του τοστ βρεγμένες και στυμμένες, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Τα ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε μπιφτέκια όχι πολύ μικρά.
- Τα τηγανίζουμε αρχικά σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρουν χρώμα και από τους δύο πλευρές.
- Έπειτα βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, στους 180,° βαθμούς σε φούρνο με αντιστάσεις ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
- Σερβίρουμε με ότι θέλουμε. Εγώ έφτιαξα πουρές γλυκό πατάτα.