Κοτόπιτα με μανιτάρια με τέλειο χειροποίητο φύλλο σαν σφολιάτα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΑΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα με μανιτάρια με τέλειο χειροποίητο φύλλο σαν σφολιάτα

Υλικά
4 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη,
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ζύμη

Για τη γέμιση
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα, 
2 κρεμμύδια, 
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες, 
200 γρ. κασέρι τρίμηνο , 
1 αυγό, 
200 γρ. κρέμα γάλακτος, 
λίγο άνηθο, 
λίγο θυμάρι φρέσκο 
ελαιόλαδο, 
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια γούβα στην μέση, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα.
Βράζουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά με λίγο νερό και ένα κύβο κοτόπουλο. 
Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά. 
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο να ψηθούν για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας σε κομμάτια, ρίχνουμε και το ζωμό που βράσαμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. 
Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. 
Μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, θυμάρι, άνηθο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Μετά από μία ώρα που έχει ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σε μέγεθος όσο ένα μικρό πιάτο.
Από αυτά θα χρησιμοποιήσουμε 7 για κάτω και 5 για το πάνω μέρος της πίτας. 
Οπότε κάνουμε δύο στοίβες ή μία των 7 και η άλλη των 5 φύλλων όπου βάζουμε σε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, τοποθετούμε το επόμενο φύλλο, πάλι βούτυρο και τελειώνουμε με φύλλο χωρίς να βουτυρώσουμε. 
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Ανοίγουμε τα 7 φύλλα της πρώτης στοίβας όλα μαζί σε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Βάζουμε τη γεμίσει και ανοίγουμε τα 5 φύλλα για πάνω. 
Γυρνάμε της γωνίες προς τα μέσα. 
Τρυπάμε την πίτα με ένα πιρούνι και λαδώνουμε από πάνω. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα