Ρεβίθια νόστιμα και χυλωμένα

Ρεβίθια με λεμόνι


ΡΕΒΙΘΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΧΥΛΩΜΕΝΑ


Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • λίγη σόδα για το μούλιασμα των ρεβιθιών
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμά
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • άνηθος ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ με ζεστό νερό.
  2. Το πρωί βάζουμε λίγη σόδα για 5 λεπτά και ξεπλένουμε.
  3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι που να είναι μαλακά.
  4. Τα αφήνουμε στο ζεστό νερό.
  5. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε με ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι και το καρότο να μαραθούν.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρεβίθια σουρωμένα, τα φέρνουμε 2 βόλτες και προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε για μισή ώρα.
  7. Φτιάχνουμε αλευρολέμονο με το αλεύρι και το χυμό λεμονιού, το αραιώνουμε με το ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  8. Σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.

ΠΗΓΗ: Κωνσταντινιά ΠΚ, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget