Σιροπιαστό Γιαννιώτικο



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Σιροπιαστό Γιαννιώτικο

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
200 γρ κανταΐφι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ καρύδι περασμένο στο μούλτι
150 γρ αμύγδαλο ωμό περασμένο στο μούλτι
100 γρ ινδική καρύδα
50 γρ ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
250 γρ βούτυρο της αρέσκειας σας λιωμένο

για το σιρόπι
600 γρ. νερό 
850 γρ. ζάχαρη 
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
λίγες σταγόνες λεμονιού

Ζάχαρη - νερό - κανέλα βράζουμε για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμονί, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια.

Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας και βάζουμε μια λωρίδα, 3 δάχτυλα φάρδος, με κανταΐφι που πρώτα το έχουμε ξάνει καλά.
Στο κέντρο αυτής της λωρίδας βάζουμε τη γέμιση μας και διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό.
Όταν τα φτιάξουμε όλα βουτυρώνουμε, βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς με αντιστάσεις για 70 - 75 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που βγάλαμε 10 λεπτά πριν από την φωτιά.
Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο.